24 november 2020

Voedselbank ontvangt opbrengst verkoop ansichtkaarten

Waar het anderhalf jaar geleden allemaal mee begon. Een grote doos met ansichtkaarten op de zolder van de Langestraat 139 in Amersfoort. Setjes ansichtkaarten met schilderijen van rivier de Eem, geschilderd door Floris Schrijver. De vraag was toen, wat doen we met deze ansichtkaarten? Weggooien is zonde. Waarom schenken we de kaarten niet aan het goede doel. Dan kunnen die daar misschien nog iets moois mee doen. 

In het voorjaar van 2019 werd contact gezocht met Stichting Fietsboot Eemlijn. Deze varen over rivier de Eem en zouden de kaarten wel weg kunnen geven of verkopen aan hun passagiers. Bij verkoop zou de fietsboot de opbrengst kunnen gebruiken voor onderhoud of benzine, zo was de gedachte bij Floris Schrijver.

Op 29 april 2019 werden aan boord van de fietsboot de ansichtkaarten door Floris Schrijver overhandigd aan Henk te Roller (PR en communicatie Eemlijn). Omdat de Stichting Fietsboot Eemlijn een gezonde organisatie is werd al snel besloten de ansichtkaarten te verkopen voor een nog nader te bepalen goed doel.

Door de uitbraak van Corona begin 2020 en de noodzakelijke regels kon de fietsboot minder passagiers verwelkomen. Desondanks ging de verkoop van de ansichtkaarten voor het goede doel gewoon door.

Afgelopen vrijdag 20 november kwamen Gerrit Prins, Henk te Roller (beide van Stichting Fietsboot Eemlijn) en Floris Schrijver naar de Voedselbank Amersfoort om daar een cheque t.w.v. €320,- te overhandigen aan Cieka Galenkamp (Algemeen Coördinator Voedselbank Amersfoort). Cieka Galenkamp was blij met het geschonken bedrag. “Met dit bedrag kunnen we al onze cliënten een netje mandarijnen of sinaasappelen geven in deze donkere dagen.”

Om de verrassing helemaal compleet te maken schonk Gerrit Prins ook nog vrijkaartjes voor de fietsboot aan alle cliënten en vrijwilligers van de Voedselbank Amersfoort. Een enthousiaste Cieka Galenkamp benadrukte nogmaals heel blij te zijn met dit soort initiatieven waarmee vele Amersfoortse gezinnen geholpen kunnen worden.

Joop de Keijzer en Peter Heuts maakte voor EVA een verslag van het overhandigen van de cheque. Om het hele verslag te zien klik op de link Amersfoort Update



Geen opmerkingen: