7 maart 2016

Gilde Amersfoort promoot stad met boekenlegger

Floris Schrijver en Hennie Schrijver
Gilde Amersfoort geeft boekenlegger als aandenken.
Gilde Amersfoort geeft onder deskundige leiding van stadsgidsen rondleidingen en stadswandelingen door het historische centrum van Amersfoort. Jaarlijks lopen ca. 17.000 bezoekers met een stadsgids door het huidige Amersfoort en luisteren naar de bijzondere verhalen over de rijke historie van de stad.

Vanaf dit seizoen biedt Gilde Amersfoort een blijvende herinnering aan de stadswandelingen. In samenwerking met de schilderende tweelingbroers Floris en Hennie Schrijver heeft Gilde Amersfoort een zevental boekenleggers gemaakt. Op de boekenleggers zijn zeven kleurrijke schilderijen van Amersfoortse stadgezichten afgebeeld. Hierop zijn karakteristieke plekken, die tijdens de stadswandeling worden bezocht als de Onze Lieve Vrouwetoren, het Havik, Koppelpoort, Dieventoren, Muurhuizen en de oude stadsmuur te zien. De achterzijde van de boekenlegger geeft informatie over Gilde Amersfoort.

De boekenleggers worden na afloop van de stadswandeling of rondleiding door de gids als aandenken meegegeven. Deze unieke herinnering houdt de gedachte aan de stad Amersfoort levendig. Met het boekenleggerproject stimuleert Gilde Amersfoort mond-tot-mondreclame. De bezoekers nemen de boekenlegger mee naar huis, laten de boekenlegger zien aan familie, vrienden en kennissen, praten over onze mooie stad of geven de boekenlegger cadeau. Een betere promotie is er niet.