23 maart 2016

Expositie 75 jaar elkaars spiegelbeeld

Expositie in de Marienhof Amersfooft
In 2016 viert de Amersfoortse tweeling Floris en Hennie Schrijver een jubileum. De tweeling wordt 75 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum exposeren de broers hun olieverfschilderijen in het historische pand de Mariënhof aan de Kleine Haag te Amersfoort. Deze jubileumtentoonstelling draagt de toepasselijke naam 75 jaar elkaars spiegelbeeld.

DE SCHILDERENDE TWEELINGBROERS SCHRIJVER
Als Amersfoortse tieners waren de tweelingbroers Floris en Hennie Schrijver al gefascineerd door beroemde kunstschilders als Vincent van Gogh, Renoir en Gauguin. Meesterwerken van deze grote impressionisten werden nageschilderd en zo begon de schilderscarrière van de broers. Naast hun vak als schoenmaker in Amersfoort wisten Floris en Hennie furore te maken als kunstschilder. Geïnspireerd door de mooie Amersfoortse binnenstad werd dit steeds vaker het onderwerp van hun schilderijen. Het frisse kleurgebruik in een naïef realistische stijl geeft hun bijzondere kijk op Amersfoort.

Floris en Hennie in de tuin van Marienhof AmersfoortDE MARIËNHOF
De Mariënhof is ruim 500  jaar oud en kent een rijke historie. Wandelend door het monumentale pand proeft u nog de sfeer van vervlogen tijden. Deze authentieke sfeer kenmerkt de Mariënhof en maakt haar uniek. De Mariënhof heeft vele doelen gediend en veel meegemaakt. Het diende als klooster, burgerweeshuis, jeugdherberg, rijksgebouw voor de Rijksdienst Oudheidkundig Bodemonderzoek, restaurant, museum en nu als vergader- congres- en evenementenlocatie.


75 JAAR ELKAARS SPIEGELBEELD

Schilderij van Floris SchrijverSchilderij van Hennie SchrijverDe gebroeders Schrijver zijn trots een klein onderdeel te worden van de rijke historie van de Mariënhof. Vanaf 3 april t/m 31 mei 2016 tonen de broers oude en nieuwe schilderijen met Amersfoortse stadsgezichten en landschappen in de Mariënhof. Aan de muren van de kloostergangen hangen ruim 60 schilderijen van Floris en Hennie Schrijver. De expositie 75 jaar elkaars spiegelbeeld laat de gelijkenis van de tweeling zien, hun passie voor Amersfoort en de schilderkunst. Kom kijken en ontdek Amersfoort door de ogen van de tweeling Schrijver.

Loop doordeweeks overdag rustig bij de Mariënhof binnen om een kijkje te nemen. In het weekend is de expositie te bekijken via de ingang van BUUF in de Serre. In combinatie met een kopje koffie en een stuk ambachtelijke taart van BUUF een leuk en verrassend uitstapje!

OPENINGSTIJDEN
De Marienhof, Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort
Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en Zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur
(Let op:  Za en Zo ingang via BUUF in de Serre)