6 september 2009

1000ste bezoeker op expositie "Groeten uit Amersfoort".

De schilderende tweeling Floris en Hennie Schrijver konden dit weekend de 1000ste bezoeker verwelkomen op hun expositie olieverfschilderijen aan Plantsoen Noord 4 in Amersfoort. De expositie met de naam “Groeten uit Amersfoort” is een overzichtstentoonstelling olieverfschilderijen met Amersfoortse stadsgezichten.

Zondag 6 september werd de 1000ste bezoeker, het echtpaar Basjes uit Leusden, onthaald met een bos bloemen en kreeg van de broers een schilderij aangeboden.

De heer Basjes was verrast. “Ja, wat heet een verrassing. Tussen de Waterlijnvaarten door besloot ik met mijn vrouw de tentoonstelling ‘Groeten uit Amersfoort’ te bezoeken en dan verwacht je niet de 1000ste bezoeker te zijn. Helemaal mooi. Het schilderij krijgt een prominente plek in onze woning. Ik zou tegen iedereen die de expositie nog niet heeft bezocht willen zeggen: komen kijken. Net zoals bij de Waterlijn leer je de stad op een andere manier kennen en dat is ook zo bij deze tentoonstelling. Het is een fraaie manier om de stad te zien en te ontdekken.”